fredag 9 oktober 2009

Skellefteå trivs mot Rögle

Skellefteå fortsätter att trivas mot Rögle. Fjolårets fem raka segrar följdes upp med en säker 4—2-vinst i Ängelholm.Ishockey, elitserien, Rögle - Skellefteå

Många motståndare brukar ha problem med Rögle i Lindab Arena men Skellefteå är ett undantag. Under fjolårssäsongen vann de gulsvarta samtliga fem möten lagen emellan, varav två i Ängelholm.
Och gästerna fortsatte att spela lika respektlöst den här säsongen.

- Det kanske är luften, nej jag vet inte. Men en förklaring kan vara att det är samma stämning här som i Skellefteå. Vi känner oss hemma här med trycket på läktarna, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

2-6-smällen senast mot Modo verkade inte ha påverkat Skellefteå något nämnvärt.

Laget var tyngre, snabbare och starkare. Till och med viljan var hetare. Något som brukar vara Rögles styrka på hemmais.

- Vi har pratat en hel del efter Modo-matchen där vi inte alls var med. Vi pratade om att orka hålla en hög nivå i varje match och det gör vi i dag. Vi jobbar stenhårt i varje byte, säger Särkijärvi.

Segern grundlades i en fartfylld och virvlande första period. Tre gånger om tog gästerna ledningen - i tur och ordning genom Anders Söderberg, Pavel Skrbek och Pierre-Edouard Bellemare.
Den sistnämndes mål var en riktig pärla rakt upp i krysset. Rögles två kvitteringar stod Jakob Johansson och Baptiste Amar för.

I den andra akten utökade Skellefteå, helt rättvist, till 4—2 genom Jimmie Ericsson i powerplay. Ett mål som fick de tröga Röglespelarna att se ännu tröttare ut.
Inte blev det speciellt bättre i den avslutande perioden.

- Vi åkte på några enkla mål i början. Sedan jobbar vi ikapp men efter 2—3 fick vi knappt tag i pucken. Skellefteå bjöd inte på någonting och stängde ytor överallt. Det var en solklar rättvis seger och det såg lite orkeslöst ut från vår sida, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

En förklaring kan vara att de fem raka förlusterna satt i spelarnas huvuden.

- Så kan det vara. Vi hade diskuterat hur vi skulle agera men vi fick inte tag i matchen lik förbannat, säger Persson.

I och med förlusten halkade Rögle ner på kvalplats efter sju spelade omgångar. Skellefteå skuttade däremot upp till en fin fjärdeplats.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar