fredag 9 oktober 2009

Luleå stoppade Djurgården

Luleå besegrade Djurgården med 4-3 i en spännande match i Coop Arena på torsdagskvällen.

Norrbottningarna bröt därmed en tung trend med sju förlustmatcher i rad mot Stockholmslaget.Ishockey, Elitserien, Frölunda - Luleå

Djurgården öppnade vassast och fick ett ledningsmål redan efter sju minuter när Marcus Ragnarsson klappade in pucken bakom Anders Nilsson i Luleå-kassen.

Men efter Cam Abbots kvittering några minuter senare blev matchen jämn och tät. Hemmalaget höjde tempot och tvingade Djurgården att dra på sig utvisningar.

I början av andra perioden tog Luleå ledningen i numerärt överläge, genom Jan Sandström, men Andreas Engqvist kvitterade 45 sekunder vid en blixtrande kontring.

Utvisningarna fortsatte ställa till det för Djurgården. Med en dryg minut kvar av perioden knallade Johan Fransson in pucken i mål från blå linjen, när Tim Eriksson satt av ett straff för hakning.

Slutrundan blev fart- och kampfylld, och det var Luleå som hade mest fart under skridskorna, samtidigt som Djurgården började slarva med försvarsspelet.

Emil Lundberg ökade på Luleås ledning till 4-2, och Djurgården chansade med att ta ut målvakten när Luleå fick en utvisning. Chansningen lyckades delvis genom att Patrick Cehlin kunde reducera till 3-4 men närmare än så kom inte Djurgården.