fredag 9 oktober 2009

OPERATÖREN TRE STARTAR EGEN ”APP STORE”

Operatören Tre hakar på trenden med ”app stores” där användare lätt kan ladda ner program till sin mobil. Sony Ericsson Satio blir första mobilen på svenska marknaden med Tres programbutik installerad, men även Nokiatelefoner ska utrustas med den nya nedladdningstjänsten ”3Apps”.

När Sony Ericsson Satio snart börjar säljas hos operatören Tre så blir det den första mobilen med Tres nya programbutik. Även miljömobilen Sony Ericsson Naite, som börjar säljas inom ett par veckor av Tre, ska vara utrustad med ”3Apps”.


- Det här bygger vidare på vår samling program under 3explore. Det är den naturliga fortsättningen, säger Erik Hörnfeldt på Tre.


Programmen och spelen i 3Apps kommer att kosta alltifrån ingenting till 99 kronor. Betalar gör man via sin mobilräkning.
För Iphone och Android finns redan lättillgängliga programbutiker i telefonerna, men till Sony Ericssons och Nokias mobiltelefoner är det inte lika enkelt att hitta bra program och spel att ladda in i sin mobil, menar Erik Hörnfeldt på Tre.


- Den här programbutiken kommer inom kort att finnas på de flesta av våra nya mobiler, säger Erik Hörnfeldt.


I nuläget har Tre mellan 400 och 500 applikationer i sin programkatalog, från utvecklare som Skype, MSN, Fringe, EA, Disney, Gameloft, och planen är att ha dagliga uppdateringar av utbudet med program och spel. Målet är enligt Erik Hörnfeldt inte att komma upp i den mängd applikationer som finns i exempelvis Iphones App Store eller Android Market, utan bara att vara ett alternativ för telefoner baserade på andra plattformar.

1 kommentar:

  1. Var kan man hitta denna?? hittar bara www.3apps.se men den verkar inte ha något att göra med företaget 3

    SvaraRadera