fredag 9 oktober 2009

Ny seger för Brynäs

Brynäs hade vässat udden inför matchen mot Södertälje. Det sylvassa Gävlelaget gjorde mål på allt, och det speldominerande hemmalaget fick se sig besegrat med 2-3. Därmed tog Brynäs sin andra seger för säsongen.

Inför torsdagskvällens match mot Södertälje hade Brynäs gjoIshockey, Elitserien, Södertälje - Brynäsrt minst mål av alla lag i elitserien. Men mot Södertälje visade man en annan sida. Deras målchanser var lätträknade, men skotten desto bättre. Faktum är att antalet målchanser för bortalaget inte var fler än tre, alltså lika många som antalet mål.

Matchen började dock i hemmafavör. SSK styrde matchen men det krävdes spel i numerärt underläge för att de skulle skapa en riktig farlighet. Per Hallin kontrade och kom fri med Jacob Markström. Hallin sköt i ribban och spelet vände. Pucken hamnade till slut hos Jonathan Granström som styrde in ledningsmålet.

Den andra perioden såg ut som den första. Södertälje hade mest puck, placerade sig långa stunder i offensiv zon, men det var bortalaget som gjorde mål. Med fart under skridskorna var Stephen Dixon framme och kunde sätta två puckar i nät.

Södertälje kämpade frenetiskt i tredje perioden, skapade flera bra chanser, men avsluten var långt ifrån den klass som Brynäs hade. SSK sköt 13 skott i sista akten, bara två gick in, och ett tillbakapressat Brynäs kunde vinna med 3-2.