AIK vann på straffar

Noll poäng på nio matcher mot Färjestad förra säsongen.
På lördagen bröt AIK äntligen den sviten.
Stockholmarna vann med 2-1 efter straffar i en målvakternas match i Karlstad.
Södertäljeförvärvet Linus Videll gjorde mål även i sin andra match för AIK då han i slutet av första perioden med en fin prestation dribblade sig förbi Färjestadsbacken Kristofer Berglund, bröt sig in från kanten och avslutade med ett rappt handledsskott i bortre. Debuterande Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel kunde ingenting göra.
Via ett tidigt numerärt överläge tog Färjestad sedan över taktpinnen totalt i andra perioden och skapade ett antal heta chanser. Närmast var Christian Berglund som missade öppet mål och Marius Holtet som prickade ribban.
Kvitteringen till 1-1 kom - men först mot periodens slut. Än en gång spelade hemmalaget i numerärt överläge och Anton Grundels skott styrdes via Per Åslund förbi landslagsmålvakten Viktor Fasth i AIK-målet.
Efter en mållös tredje period, där AIK:s Christian Sandberg och Daniel Bång hade de hetaste chanserna, gick matchen till förlängning.
Men inte heller där lyckades något av lagen hitta rätt varpå matchen gick till straffar. För Färjestad en repris av premiären mot Skellefteå.
Men den här gången lyckades man inte vinna. Extrapoängen gick till AIK sedan Richard Gynge satt den avgörande straffen och Viktor Fasth räddat två av tre Färjestadsstraffar.