Seger för LHC

Första matchen i nya Vida Arena.
Men några poäng blev det inte för nykomlingen Växjö.
Linköping vann med 4-2.
Efter ett fantastiskt orangeblått tifo kunde hockeyfesten i Växjö starta, 25 minuter efter utsatt tid.
Ett inspirerat hemmalag började bäst. Linköpings första chans kom efter åtta minuter - och ledde till mål. Carl Söderberg hittade Erik Andersson på backplats. Andersson sköt i sin tur in pucken framför mål, där Sebastian Karlsson styrde in 0-1.
Den välförtjänta kvitteringen kom efter 12.17. Efter ett långt hemmaanfall lade Mike Iggulden in pucken bakom en liggande Fredrik Norrena i Linköpings mål. Målet följdes av ett enormt jubel bland hemmafansen.
Bortalaget fortsatte att vara effektiva i mittperioden och Andreas Jämtin prickade krysset efter bara 17 sekunders spel. Men Växjö kvitterade på nytt. Den här gången i fem mot tre. Ilkka Heikkinen målskytt.
Trots detta var det Linköping som gick till pausvila i ledning. Pär Arlbrandt frispelade Carl Söderberg, som tryckte in pucken i öppen kasse.
Linköping bevakade sedan resultatet på ett klokt sätt de sista 20 minuterna. Närmare än ett ribbskott från Nils Andersson kom aldrig Växjö. I stället satte Magnus Johansson 2-4 från egen zon när Växjö plockat ut målvakten Martin Gerber.