lördag 17 september 2011

Modo besegrade Djurgården

Nya Modo slog tillbaka efter mardrömsinsatsen i elitseriepremiären mot Frölunda.
Ett par före detta stockholmare såg till att Djurgården besegrades på bortaplan med 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).
Förre Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson och nyförvärvet Fredric Andersson, från Södertälje, gjorde båda mål i segermatchen.
Andersson satte matchvinnande 2-1 på ett direktskott efter 6.26 av den sista perioden, och när Morten Madsen knappt fem minuter senare gjorde 3-1 var revanschen ett faktum. Danielsson stod för 1-0 och satte också 4-1 i tom bur efter 17.40.
Förre Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist såg dessutom till att hemmalagets forcering blev resultatlös.
Det var en betydelsefull seger för tränaren Ulf Samuelsson och hans nya Modo, som haft det kämpigt under försäsongen och sedan öppnade elitserien med att bli fullständigt utspelat i premiären hemma mot Frölunda (1-4).
Djurgården, som började serien med att vinna över HV71 på bortaplan, såg segt och viljelöst ut.
Men bjöds ändå in i matchen i den andra perioden då Kyle Klubertanz kvitterade till 1-1 i powerplay, sedan Ulf Samuelssons 17-årige son Henrik tagit en fullständigt onödig roughingutvisning.
Nu fixade sig allt ändå i sista perioden och Samuelsson revanscherade sig med en passningspoäng till Madsens 3-1.