lördag 17 september 2011

Andra raka för Frölunda

För andra matchen i rad vände Frölunda ett 0-1-underläge till seger.
Luleås besegrades på lördagen med 2-1 hemma i Scandinavium.
Segermålet kom i den tredje perioden. Det var Anton Axelsson som efter en lång Frölundapress kunde sätta pucken högt bakom målvakten David Rautio. Då hade det gått knappt sex minuter av slutperioden.
Luleå orkade efter det inte komma tillbaka i matchen.
Luleå startade allra bäst och satte press på Frölunda direkt från första nedsläpp. Gästerna dominerade stort i första perioden.
Det var också rättvist att Luleå tog ledningen efter drygt sex minuters spel. Det var Johan Harju som kom helt fri med målvakten Frederik Andersen och satte pucken enkelt mellan benskydden och i mål.
I mitten av perioden trodde Frölunda att man kvitterat till 1-1, men efter videobedömning dömdes det bort. Pucken var aldrig över mållinjen.
I den andra perioden vände matchen helt och Frölunda tog över spelet och fick press på Luleå i deras försvarszon. Samtidigt började Luleå spela lite slarvigt i den egna zonen.
I mitten av perioden kunde Mikael Johansson kvittera till 1-1 efter en målvaktsretur från David Rautio.
Frölunda har nu inlett ishockeyns elitserie med tre raka segrar.