lördag 17 september 2011

Seger för Brynäs

Brynäs powerplay knäckte HV71.
Alla hemmalagets mål i 3-1-segern kom i numerärt överläge.
Elitseriens näst äldste spelare, Andreas Dackell, visade vägen för Brynäs när han satte 1-0 efter knappt åtta minuter. Passningen från Jonas Nordquist var egentligen ämnad för Mats Lavander som stod placerad framför Daniel Larsson i HV-buren, men när pucken gick mellan dennes ben fick i stället veteranen Dackell öppet mål.
Fullträffen kom i numerärt överläge, vilket blev något av hemmalagets framgångsrecept. Även 2-0 och 3-0 kom med en HV-spelare i utvisningsbåset.
Calle Järnkrok satte tvåan på pass från Jakob Silfverberg efter en bjudning i egen zon av Oscar Fantenberg. Brynäs tredje mål kom precis efter att gästerna klarat av ett 3 mot 5-spel, förorsakat bland annat av ett lindrigt matchstraff på Noach Welch efter en våldsam tackling mot Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen.
Jönköpingslaget, som föll hemma mot Djurgården i premiären, hade under matchen stora problem i sitt eget spel, även när man hade fem spelare på isen. Visst hopp fick laget när Jesper Fasth tryckte in en reducering till 3-1 med elva sekunder kvar av andra perioden, men i slutperioden spelade Brynäs effektivt på resultatet och hade bud på fler mål.
Gävlelaget hade bland annat ett ribbskott genom backen Lars Jonsson och vann rättvist.
Ett bråk i slutsekunderna ledde till matchstraff för HV-spelarna Oscar Sundh och Daniel Grillfors samt Brynäsbacken Simon Bertilsson.