lördag 5 november 2011

Äntligen seger för Djurgården


Djurgården hade fyra raka förluster på hemmaplan. Då klev skadecomebackande Andreas Holmqvist och NHL-hemvändaren Mika Zibanejad fram och gjorde sina första elitseriemål för säsongen när Djurgården slog Timrå med 3-0.
Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist var i fjol en av lagets viktigaste spelare och noterade 32 poäng på 56 matcher. I höst har ett diskbråck satt stopp för hans framfart på isen. Efter comebacken tidigare i veckan mot Frölunda var han åter borta i senaste matchen mot Brynäs.
På lördagen var han återigen tillbaka i uppställningen och slog in 1-0-målet efter fint förarbete av Marcus Nilson.
En annan nyckelspelare från i fjol som är tillbaka i Dif är Mika Zibanejad. I sin tredje match efter återkomsten från NHL gjorde han 3-0 i den andra perioden efter slarv i Timrå-försvaret.
Matchens delikatess var annars 2-0-målet som Marcus Nilson satte efter det att Jimmie Ölvestad hittat honom men en lång diagonalpassning.
Segern var viktig för Djurgården, som nu närmar sig lagen ovanför slutspelsstrecket.
Jumbon Timrå får träna anfallsspel, försvarsspel och powerplay under det stundande landslagsuppehållet. Timrå hade få vassa målchanser och Gustaf Wesslau behövde inte förta sig för att hålla säsongens första nolla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar