Kahnberg svårt skadad

Linköping besegrade Frölunda i Scandinavium med 2-1.
Värre för Frölunda:
Magnus Kahnberg tacklades fult och fick en kraftig hjärnskakning, tvingades sy vid ena ögonbrynet och förlorade några tänder.
Frölunda drabbades av en ny svår skada när Magnus Kahnberg drygt åtta minuter in i matchen tvingades lämna isen på bår.
Kahnberg fick en tackling mot huvudet bakifrån av Sebastian Karlsson. Han föll raklång framåt och slog ansiktet i isen och förlorade medvetandet. Han låg kvar i flera minuter innan han lyftes upp på en bår och fördes till ambulans.
Kahnberg var dock vid medvetande när han fördes till Sahlgrenska sjukhuset.
Sebastian Karlsson fick fem minuter och matchstraff och riskerar nu flera matchers avstängning.
I matchen mot Modo i torsdags drabbades Magnus Kahnbergs kedje- och landslagskompis Joel Lundqvist av en käkfraktur efter en armbågstackling.
Både Kahnberg och Lundqvist missar nu landslagets spel i Karjala Cup.
Kahnbergs plats i förstakedjan övertogs av Johans Sundström. Sundström ersattes i tredjekedjan av 17-årige Jonathan Johnson.
Matchen började Frölunda bäst och tog också ledningen. Linköping kom dock tillbaka och kunde gå till första pausvilan med ene ledning med 2-1.
De två avslutande perioderna bjöd inte på någon vidare organiserad hockey. Frölunda hade svårt att få till offensiven och Linköping var mest intresserade av att försvara sin ledning. Resultatet från första perioden stod sig matchen igenom.
Förlusten var den första för Frölunda på hemmais denna säsongen.
-Jag tycker att vi gjorde en bra arbetsinsats. Vi spelade stabilt och kämpade till oss tre poäng på bortaplan. Det är klart vi var medvetna om att Frölunda inte förlorat hemma under full tid, sade Linköpings tränare Han Särkijärvi.
Trots förlusten var Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler nöjd med laget insats.
-Vår första period var okej och vi tar ändå ledningen. Sedan tycker jag att Linköping får två snöpliga mål, där kunde pucken lika väl studsat utanför mål.
-Resten av matchen är vi uddlösa samtidigt som Linköping spelade ett bra försvarspel.
-Sedan blev det också lite skakigt efter skadan på Magnus, men jag tycker ändå att vi samlade ihop oss ganska bra, sade Lechtaler.