lördag 5 november 2011

SAIK straffade Växjo

Ett trögstartat Skellefteå kunde till slut betvinga Växjö på hemmaplan med 3-2 efter straffläggning.
Det var Oscar Lindberg som avgjorde det hela.
Inställningen från hemmalagets sida verkade sisådär den här dagen och det behövdes baklängesmål för att få fart på Skellefteå.
Växjö startade lika bra som man gjorde i förlustmatchen mot HV 71 senast. Ett virrigt hemmaförsvar hade stora problem inledningsvis och Brad Moran kunde ge Växjö ledningen. En lös puck från blå linjen letade sig förbi alla och in i mål.
Med bara fyra utespelare och stora ytor på isen är Skellefteå livsfarligt. Det visade sig än en gång i slutet av den första perioden när den vindsnabbe Pierre-Edouard Bellemare under en dubbelutvisning plockade ner en lobbpassning från Lee Goren och med backhand kvitterade till 1-1. Det var fransmannens sjunde mål hittills, det tredje med bara fyra utespelare på isen.
Bellemare är Skellefteås skarpaste vapen just nu och hans åttonde mål kom efter 14.30 i den andra perioden. Då var det power play för Skellefteå och Pierre-Edouard Bellemare kunde slå in returen på ett skott från Oscar Möller till ny kvittering.
Lee Goren såg ut att bli matchvinnare i förlängningen men det alla hemmaanhängare trodde var mål dömdes bort. Pucken var aldrig inne.