lördag 5 november 2011

Drömöppning gav Brynäs segern

Brynäs besegrade HV71 med 4-3 på bortaplan efter en drömöppning med 3-0 redan i första perioden.
Brynäs är ett av elitseriens bästa bortalag med hela 19 poäng på tio matcher.
Lördagens match mot HV71 innebar ännu en seger, men med minsta möjliga marginal.
Brynäs fick maximal utdelning i början av matchen.
Slarv av HV71 kombinerat med fina individuella prestationer av Brynässpelarna gjorde att bortalaget kunde gå ifrån till 0-3 redan i slutet av första perioden.
I de två sista perioderna var matchbilden en helt annan. HV71 tog över totalt, men till slut kunde Brynäs ändå hålla undan och vinna.
HV71:s segersvit tog därmed slut efter åtta raka vinster. Men det var inte långt ifrån att hemmalaget kommit ikapp till åtminstone en poäng även denna gång.
Johan Davidsson reducerade två gånger och tog Jönköpingslaget från 0-3 till 2-3. Det andra målet kom med exakt halva matchen kvar att spela.
HV71 hade många chanser att komma ikapp, bland annat träffade man stolpe och ribba inte mindre än tre gånger under matchens sista halva.
Brynäs kom undan med blotta förskräckelsen. HV71 vann skotten med hela 28-6 i de två sista perioderna, men hade svårt att få pucken förbi Brynäs duktige målvakt Niklas Svedberg.