lördag 5 november 2011

Luleå besegrade AIK

Luleå går till landskampsuppehåll med två segrar i rad, efter att ha besegrat AIK med 2-0 på lördagskvällen.
Men segern satt långt inne på grund av Viktor Fasth som storspelade i AIK:s kasse och visade varför han tagits ut till Karjala cup.
Luleå dominerade första perioden totalt men AIK försvarade sig effektivt, och Viktor Fasth i målet såg till att de puckar som gick mot mål stoppades.
I andra perioden flyttade AIK upp sitt spel och jobbade till sig farliga lägen. Kent McDonell hade en klockren stolpträff efter fyra minuter.
Lite senare blev Victor Ahlström helt fri med Johan Gustafsson i Luleåkassen, och hakades. Domaren dömde straff men Richard Gynge hade ingen framgång mot Gustafsson.
Båda målvakterna var strålande, med ett litet övertag för Viktor Fasth.
Fasth gjorde en monsterräddning i slutet av perioden när han tog två farliga skott i rad från Johan Harjus och Ville Viitaluomas klubbor.
Matchens första mål gjordes med tio minuter kvar att spela i ett flygande Luleåanfall. Sami Sandell lyckades flippa in ett backhandskott förbi AIK-målvakten.
AIK hade chanser att kvittera i slutet, men Luleå höll undan och fick ytterligare ett mål när Fasth lämnat kassen i slutminuten.