söndag 2 augusti 2009

Allsvenskan: Göteborg räddade en pinne på stopptid

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Häcken

IFK Göteborg var illa ute i derbyt mot Häcken. Göteborg var det bättre laget i den första halvleken. Laget borde ha fått med sig minst en straff. I den 18:e minuten revs Tobias Hysén ner i straffområdet, men domaren valde att fri. Tre minuter efter det hade Häcken en bra chans. men Mattias Renégies skott tog i stolpen.

I den 35:e minuten kom nästa straffsituationen. Mattias Östberg tog bollen med handen, men även den här gången blev det ingen straff för Göteborg. Hemmalaget hade mycket boll, men hade svårt att skapa klara målchanser.

Med fyra minuter kvar av halvleken fick Häcken en hörna. Det uppstod kalabalik framförmålet. Bollen nådde till slut fram till Mattias Östberg som gjorde 1-0 för Häcken.

Häcken fick sedan drömstart i den andra halvleken. I den 54:e minuten tog sig Jonas Henriksson runt på kanten, och spelade in bollen till Josef Karlsson som gjorde tvåan.

Häcken såg mycket stabilt ut, och trots att Göteborg hade mycket boll skapade man inte speciellt mycket. I den 66:e minuten fick Häcken John Chibuike sitt andra gula kort, och lämnade där med planen.

I den 85:e minuten reducerade Göteborg. Ett inlägg från Nicklas Bärkroth gick förbi Mattias Östberg, som ramlade på ett närmast komiskt sätt, och nådde fram till Hannes Stiller. Denne verkade hålla i avslutet för länge, men precis innan Källqvist hann ut för att knipa bollen stötte Stiller den i mål invid den bortre stolpen.

På stopptid kvitterade sedan hemmalaget. ETT inlägg från Bärkroth nådde Thomas Olsson i ett läge han inte gärna kan missa. Han gjorde inte heller något misstag, utan nickade in bollen i mål förbi den chanslöse Källqvist.

Matchen slutade där med 2-2.