söndag 2 augusti 2009

FIA överens med tolv stall tre år till

Formel 1-cirkusen tar nästa steg i en fullständig lösning. FIA är nu överens med tolv stall om vissa ändringar i Concorde-avtalet. FIA menar att Formel 1 nu går en stabil framtid till mötes.

FIA och FOTA har kommit överens om vissa ändringar i det så kallade ”Concorde Agreement”, en överenskommelse mellan FIA, FOTA, CVC Capital och Ecclestone kring frågor vad gäller regler och marknadsföring kring Formel 1. De nya ändringarna accepterades av FIA:s ordförande Max Mosley på fredagskvällen.

Tolv stall överens
Avtalet löper ut den 31:a december 2012 och tolv stall är överens om de nya ändringarna. Det är endast BMW som ställer sig utanför då de drar sig ur Formel 1 nästa säsong på grund av ekonomiska skäl kombinerat med uteblivna resultat. Det finns dock fortfarande möjlighet att BMW också går med i avtalet, om man väljer att sälja teamet istället för att lägga ner det. FOTA har också gjort det klart att man kommer att ge allt nödvändigt stöd till BMW för att de ska kunna fortsätta delta i Formel 1 under en ny skepnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar