söndag 2 augusti 2009

Allsvenskan: Kalmar vann toppmötet mot Elfsborg

Fotboll, allsvenskan, Kalmar - Elfsborg

Kalmar besegrade Elfsborg på hemmaplan tidigare idag. Den första halvleken var spelmässigt jämn. Båda lagen hade perioder i matchen där dem förde spelet. I den 13:e minuten skapade Kalmar första farlighet i matchen. Daniel Sobralense spelade in bollen till David Elm, som klackade bollen strax utanför. Det var också hemmalaget som tog ledningen i matchen. I den 35:e minuten hittade Stefan Larsson, David Elm som satte pannan till. Nicken satt säkert i mål, utanchans för Ante Covic i målet.

Tre minuter senare replikerade Elfsborg. Emir Bajrami tog sig igenom på högersidan, och framspelade Helgi Danielsson som kvitterade. Det blev även ställningen efter den första halvleken.

I den andra blev det mycket kamp och massvis med frisparkar. Det gjorde att tempot i matchen sjönk i mitten av den andra halvleken.

I den 61:a minuten bjöd Rasmus Elm publiken på en mycket vackert mål. Elm fick bollen strax utanför straffområdet, och han lyfte iskallt bollen över Covic via stolpen gick sedan bollen i mål.

Elfsborg försökte sedan lyfta upp spelet, men laget skapade få klara målchanser. Med två minuter kvar rann Abiola Dauda igenom och satte avgörande 3-1 bakom Covic i målet.

Elfsborg hade sedan två bra chanser att reducera, men några fler mål blev det inte i matchen.