söndag 2 augusti 2009

Arshavin avgjorde för Arsenal

En ganska underhållande match där London-laget drog det längsta strået sedan nyförvärvet Juanito bjudit Arshavin på segern. Glädjande är dock att Pacheco, den unge argentinaren, återigen nätade och är bästa målskytt under försäsongen med detta.

Den spanska huvudstadsklubben öppnade Emirates Cup mot värdarna, Arsenal i London under lördagskvällen, men det blev inte riktigt som man hade tänkt sig. Innan matchen var tanken att Abel Resino skulle försöka få ihop försvarsspelet mot ett spelskickligt lag och det såg ganska lovande ut till slutet av matchen då båda lagen exploderade.
Atlético ställde upp med Asenjo i mål, en fyrbackslinje som styrdes av tjecken Ujfaluši där han hade nyförvärvet Juanito bredvid sig i mittlåset. På kanterna startade canteranon Álvaro till vänster samt Heitinga på motsatt flank. Mittfältet bestod av Paulo Assunção som hade med sig Raúl García centralt på mitten, Reyes startade precis som tidningarna i Spanien hade förutspått samtidigt som Sinama-Pongolle fick ta över högerkanten. Längst upp på topp spelade Forlán och Kun.
Arsenal inledde dock matchen starkast, speciellt Rosický som kommit tillbaka från ett långt uppehåll av skador. Heitinga hade fullt upp under de inledande 10-15 minuterna, intentionerna från tjecken var väldigt bra, men det skulle ändå vara gästerna som skulle få den första riktiga målchansen. Reyes hade tagit sig runt på vänsterkanten och skapat en hörna som han själv tog hand om, den slogs in mot första stolpen och därifrån skarvades den vidare till en fristående Agüero som i sin tur nickade bollen i Mannones högra stolpe, väldigt nära ledning.
Minuten senare spelar sig Arsenal igenom Atlétis försvar och Rosický ger London-laget ledningen med en fantastisk avslutning upp i Asenjos vänstra kryss, men domarna har blåst av för offside. Värdarna spelade väldigt bra under de första 20 minuterna och kunde mycket väl ha tagit ledningen, men det gjorde man alltså inte. Då, efter just 20 minuters spel, så är Reyes väldigt nära att ge Atléti ledningen, detta sedan de röd-vita spelat sig igenom och andalusierna tagit steget in mot straffområdet, men hans skott går utanför, en dålig träff.