söndag 2 augusti 2009

Allsvenskan: Viktig seger för BP

BP vann efter odiskutabelt övertag men med viss onödig spänning i slutet. Hemmalaget var klart bättre på att skapa chanser - bland annat 12-3 på mål.

BP tog ledningen redan i den 5:e minuten. Miiko Albornoz slog ett inlägg som Philip Haglund ganska omarkerad nickade in.

I den 25:e minuten ökade BP på till 2-0. Olof Guterstam hittade Pinones-Arce på djupet till höger. Pinones-Arce. och serverade snett bakåt till Benyahia vars avslut gick in i målets bortre gavel via den utsträckte Bahnes armar.

Halmstad hade mycket svårt att skapa chanser under hela matchen. BP-s försvar gjorde en stark insats. Det blev dock lite spänning i slutet av matchen. Emir Kujovic reducerade för Halmstad efter en hörna. Närmare än så kom inte Halmstad. I och med dagens förlust är Halmstad på allvar indraget i bottenstriden.