tisdag 25 augusti 2009

Nokia + netbook = sant

Igår presenterade Nokia något som resten av världen känt till ett tag; företagets första netbook. Nokia Booklet 3g har dock några detaljer som gör att den står ut från massan.

Nokia är ett av teknikvärldens sämsta företag när det kommer till att hemlighetshålla kommande produkter. Många av företagets mobiler har varit kända flera månader innan någon officiell presentation och att de skulle snickra ihop en netbook har varit ett faktum åtminstone under hela sommaren.

Nokia Booklet 3G heter den första modellen och bygger inte helt oväntat på en Atom-processor, precis som i stort sett alla andra netbooks. Batteritiden är hyfsat imponerande, med tolv timmars drift enligt Nokia. Däremot blir vikten aningen hög, 1,24 kilo för att vara exakt. I och med att det är Nokia kan vi även vänta oss uppkoppling i form av blåtand, 3g/hsdpa, wlan och faktiskt även en a-gps. Datorn ska även vara ”hd-ready” och kunna koppla upp sig på externa skärmar via hdmi.
Exakt vad hd-ready betyder eller några mer handfasta detaljer, såsom mått eller vilken version av Windows den kör på, är inte avslöjade än utan kommer att presenteras på Nokia World den 2:a september.
Eftersom Nokia står bakom datorn finns däremot Ovi inlagt. Det innebär ett gäng småtaffliga molntjänster för att bland annat synka telefonen och sköta mail, Nokia Maps och den fatalt sega musikbutiken Nokia Music.
Mer information och tidiga användarintryck kan du läsa här på M3 nästa onsdag.

 

KÄLLA:m3.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar