tisdag 25 augusti 2009

Storseger för Häcken

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Brommapojkarna

Häcken tog en storseger tidigare ikväll, när man på hemmaplan besegrade Brommapojkarna med hela 5-1. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Häcken skapade lite, och BP ingenting.

Hemmalaget tog ledningen redan i den 5:e minuten. Josef Karlsson fick med sig bollen på mitten, och spelade ut den till Jonas Henriksson. Han i sin tur spelade en lätt passning in i straffområdet till John Chibuike som tog med sig bollen i steget, vände inåt och drog till med vänstern. Ett distinkt avslut vid första stolpen som Kristoffer Nordfeldt inte hann ner på.

Häcken hade det mesta av spelet, men få klara målchanser skapades i den första halvleken. Brommapojkarna hade inte ett avslut på mål under den första halvleken.

I den 34:e minuten utökade hemmalaget sin ledning. Erik Friberg slog en bra frispark. Paulinho vann luftduellen mot Kim Odelius och lurade Kristoffer Nordfeldt som stod i helt fel hörn efter nicktouchen.

Inledningen av den andra halvleken var ännu sämre än den första. Laget turades om att slå fel passningar till varandra. I den 63:e minuten gjorde Paulinho ett klassmål.

Häcken fick en frispark bara meter från hörnflaggan. Paulinho la upp den och liknande dom hörnor han slagit tidigare är den hård och inåtskruvad. Skillnaden är att den här hade en högre båge som dök ner i bortre krysset, utan chans för Kristoffer Nordfeldt. Ett konstmål från en brasiliansk högerfot.

Direkt på avspark trasslade inhopparen Andreas Eriksson med hjälp av Benyahia sig igenom Häckens mittfält och skickade iväg ett lågt distansskott. Bollen gick in vid Christoffer Källqvists högra stolpe och Häcken har knappt förstått att spelet var igång igen efter 3-0 målet. Detta var BP:s första skott på mål!

Häcken var det bättre laget i den här usla matchen. I den 70:e minuten spelade Paulinho bollen in till Jonas Henriksson som stötte in 4-1 med hjälp av ribban.

John Chibuike fastställde två minuter senare slutresultatet.