tisdag 25 augusti 2009

Tisdagens Champions L

Anderlecht - Lyon 1-3 (2-8 totalt)

Lyons utgångsläge var minst sagt gynnsamt efter hela 5-1 borta och i kväll var det Lisandro Lopez som fick leka fritt. Nyförvärvet från Portugal ägde matchens första 45 minuter och slog under den perioden till med ett äkta hattrick. Anderlecht snyggade till siffrorna i andra halvlek med en straffspark från Matias Suarez, men närmare kom man aldrig.

Kim Källström spelade 80 minuter för fransmännen som nu således är klara för Champions Leaguegruppspelet.

Atletico Madrid - Panathinaikos 2-0 (5-2 totalt)

All spänning i kvällens match försvann redan efter fyra minuter när Loukas Vintra slog bollen i eget mål och gav hemmalaget ett i princip helt säkert läge. Grekerna kämpade på för en kvittering - men det mynnade egentligen bara ut i en lång rad kort i andra halvlek - för Djibril Cisse var kortet dessutom rött.

Sergio Agüero punkterade tillställningen med knappt tio minuter kvar när han satte 2-0.

Debreceni - Levski Sofia 2-0 (4-1 totalt)

Kalmar FF:s banemän tog i dag klivet in i till gruppspelet då man mycket välförtjänt och komfortabelt vann hemma med 2-0 efter två mål under matchens första 35 minuter. 4-1 totalt för ungrarna som får finna sig i att vara underdog i kommande omgångar.

FC Zürich - Ventspils 2-1 (5-1 totalt)

Maccabi Haifa - Red Bull Salzburg 2-0 (5-1 totalt)