tisdag 25 augusti 2009

Sabotage mot Pirate Bays

Black Internet har utsatts för sabotage sedan de stängde av The Pirate Bays uppkoppling. Nu får företagets övriga kunder inte heller någon uppkoppling.
Kunder till Black Internet har ingen uppkoppling mot internet. Det efter att företaget utsatts för sabotage sedan de i går stängde av uppkopplingen för fildelningssajten The Pirate Bay.

"Mycket stora driftstörningar efter sabotage mot B.Is infrastruktur. Vi jobbar för fullt med att återställa alla förbindelser.", står att läsa på företagets hemsida.
Black Internet ABs kunden One Call Support säger till Computer Sweden att driftstoppet kostar oerhört mycket pengar.

– Det handlar om miljonbelopp för oss, säger Peter Wedin, vd på One Call Support till tidningen.

The Pirate Bay är efter gårdagens vedstängning återigen uppe. Bara några timmar efter att Black Internet bröt uppkoppling fungerade allt som vanligt igen på fildelningssajten. Dock kan många användare ha svårt att nå The Pirate Bay på grund av sina respektive internetoperatörers system för domännamn. När en webbsida tvingas flytta kan det ibland ta timmar, eller till och med dagar innan alla servrar mellan användare och webbsidan har förstått att sajten flyttat. Den som har ett öppet dns-system installerat kan nå The Pirate Bay redan nu.
Black Internets vd Victor Möller är försiktig med att koppla sabotaget till nedstängningen av The Pirate Bay.


- Infrastruktur är alltid känsligt. . . och det finns andra funderingar, säger han till TT.

Hur sabotaget gått till vill Victor Möller inte avslöja.
Arbetet med att återuppbygga Black Internets nät har pågått sedan natten mot tisdagen och företaget hoppas att större delen av nätet ska vara i drift under eftermiddagen.

Källa:Metro.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar