lördag 26 september 2009

Åtvidaberg tappade poäng

Åtvidaberg spelade tidigare idag på hemmaplan mot Ängelholm. Viktiga poäng stod på spel för båda lagen. Åtvidaberg tvingades ändra i sin tänkbara startelva. Johan Niklasson tvingades lämna återbud.

- Det är en muskel som krånglar, och vi vet inte vad det är riktigt. Jag ska undersökas under den kommande veckan, sade Niklasson.

Daniel Hallingström fick spela som högerback, och i övrigt var backlinjen densamma som i den senaste matchen. Kristian Bergström var tillbaka efter sin skada, och började matchen från start. Åtvidaberg valde att spela med två anfallare i form av Oscar Möller och Viktor Prodell.
Åtvidaberg fick en dröm start, när man lite turligt tog ledningen i den 3:e minuten. Pontus Karlsson fick på ett bra skott, som tog på en försvarare och ställde målvakten.
Bara fem minuter senare replikerade gästerna genom Mattias Adelstam.
Ängelholm kom runt på kanten genom Patrik Larsson. Larsson skickade in ett inlägg mot bortre stolpen. Där dök Adelstam upp, och nickade in kvitteringen.
Den första halvleken bjöd på mycket ställningskrig. Att viktiga poäng stod på spel märktes under hela matchen. Båda lagen spelade bra defensivt och få klara målchanser skapades under den första halvleken.
I den 22:a minuten stressade Oscar Möller gästernas försvar, och fick med sig bollen. Han spelade in bollen mot en fristående Pontus Karlsson, men en försvarare hann mellan i sista stund. Den första halvleken bjöd inte på några fler mål.
I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen, och skapade en hel del farliga lägen.
I den 51:a minuten kom Möller igenom på kanten, och serverad bollen till Haris Radetinać. Radetinać fick öppet mål, men hans skott räddades på mållinjen av en försvarare. Ängelholm var under långa stunder tillbakapressad i den andra halvleken, men laget var farliga i sina snabba omställningar. Åtvidaberg skapade två bra lägen till innan matchen var över. Den första kom i den 65:e minuten. Jesper Arvidsson slog en frispark, som Daniel Hallingström nickade. Ängelholms målvakt Petter Augustsson gjorde en kanon räddning, och tippade bollen i stolpen. Den andra chansen kom i slutet av matchen när Haris Radetinać spelade fram Bergström som från ett bra läge sköt utanför. Matchen slutade där med 1-1. Imorgon spelas flera intressanta matcher, som har med toppstriden att göra.
Åtvidaberg spelar sin nästa match på bortaplan mot Qviding.