lördag 26 september 2009

Forsberg avgjorde för Modo

Djurgården-Modo_090926

Utvisad, utbuad, en magisk passning fram till 1–1-målet och ett avgörande 2–1-mål i förlängningen. Peter Forsberg är tillbaka på allvar efter alla skador. Den svenska superstjärnan var kung på Hovet när Modo besegrade Djurgården med 2-1.

Han satt utvisad när Djurgården tog ledningen och han blev utvisad ytterligare en gång under de inledande 20 minuterna. Foppa” var märkbart irriterad och förbannad. Deär då han brukar leverera som bäst.

Det gjorde han nu. Passningen fram till Magnus Häggströms 1–1 kvittering var genial.
”Foppa” gjorde en så kallad pausfint. Grundlurade både backveteranen Nichlas Falk och målvakten Gustaf Wesslau. Häggström fick öppet mål.

Det blev en härlig hockeymatch i ett rasande tempo där två stora klackar skapade än i det närmast elektrisk stämning på Hovet. Djurgården fick en drömstart och tog ledningen genom Andreas Engqvist som i powerplay lyckades spräcka Modomålvakten Roman Maleks nolla. Passningen kom från stjärnskottet Marcus Krüger följde fem poäng från premiären mot HV71 torsdags med ytterligare en poäng.

Djurgården pumpade på efter 1–0 och ytterligare ett mål hängde i luften. Hemmalaget hade två rungande stolpskott och Djurgården var heta som järnkaminer. Djurgårdens offensiv mattades dock och Modo fick allt mer att säga till om. Och efter 14,08 satt kviteringen som bar Peter Forsbergs signum. ”Foppa” såg riktig pigg ut och gjorde en betydligt bättre match nu än den i premiären mot Frölunda.

I den andra perioden hade Modo bästa chanser, men matchen tappade något i intensitet. Inte undra på det efter urladdningen i den första. I sista perioden bevakade lagen säsongens första poäng och såg fram mot förlängningen. Där blev Peter Forsberg utvisad för tredje gången i matchen. Nu efter lite smågruff med Djurgårdens lagkapten Marcus Ragnarsson.

Men Foppa fick sista ordet.  Tillbaka på isen satte han det matchavgörandet målet.
”Peter Forsberg går på vatten” sjöng Modoklacken efter matchen. Med all rätt.