lördag 26 september 2009

Benzema satte två för Real

Karim Benzema gjorde matchens två första mål när Real Madrid tog tag i sitt spel och 3-0-vann mot Tenerife.

Real Madrid fick inte spelet och sin effektivitet att fungera i den första halvleken mot ölaget Tenerife på den tidiga lördagsaftonen. Men efter pausvilan började det hända grejer på Santiago Bernabeu.

Karim Benzemas 1-0-nick var avslutningen på en misslyckad hörna, som Xabi Alonso fiskade upp och spelade in den ånyo i straffområdet till Benzema, som snyggt nickade in bollen lågt bakom en ställd Tenerife-målvakt.

I 58:e minuten höll sig tekniske Benzema framme igen, när gästernas försvar tabbade sig efter kommunikationsproblem på ett högljutt Bernabeu.

Kaka faställde 20 minuter därefter slutresultatet till 3-0 med ett tungt skott från en central position ett fåtal meter utanför offensivt straffområde. Segern sätter press på Barcelona som just nu möter Malaga på bortaplan.

Källa: Sportal