Se upp för Skellefteå den här säsongen.
Särskilt när laget spelar i numerärt överläge.

- Med de här unga puckskickliga backarna i laget har det öppnat sig helt andra spelvägar, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Två nya power play-mål kom i 2-1-segern mot Brynäs.

-Med de här unga puckskickliga backarna i laget har det öppnat sig helt andra spelvägar. Det är riktigt roligt att konstatera, sade Skellefteås tränare Hans Särkijärvi belåtet efter en ny seger.

Totalt har nu Skellefteå gjort fyra av sina totalt sju mål i power play.

-Det är tryggt även om vi inte ska glömma att vi bara spelat tre omgångar än så länge, fortsatte Särkijärvi.

Men det började inte särskilt lovande för gästerna. Brynäs öppnade i ett högt tempo och var både hetare och vassare i det mesta och när Lasse Jonsson gjorde 1-0 efter tre minuter var det inte helt ologiskt. Hemmalaget var dessutom bara ett ribbskott ifrån att göra 2-0 mitt i anstormningen också när Jörgen Sundqvist kom helt fri.

-Vi var lite illa ute där men kom starkt tillbaka. Sedan var det Brynäs som hade svårt att hänga med och fick ta några utvisningar, sade Skellefteås tränare.

Det var då som vändningen kom. Johan Forsberg kvitterade på Brad Morans lysande diagonalpassning när både Jonathan Granström och Lasse Jonsson satt utvisade.
1-1 inför sista perioden och det var nu Brynäs anstormning skulle börja. Det blev tvärtom.

Hemmalaget mäktade med usla tre skott på mål i sista perioden när jakten på en kvittering skulle sättas in. Då hade redan Christian Söderström gjort 2-1 på returen efter Fredrik Wargs fina uppåkning och avslut. Naturligtvis i numerärt överläge.

Tim Erixon, Adam Larsson och David Rundblad får ett stort förtroende och spelar mycket. Mot Brynäs gjorde de unga backarna det mycket bra. Även Mathias Månsson, Brad Mora och Christian Söderström var duktiga.

I Brynäs började matchen i dur men slutade i moll.

-Vi hade en liknande matchutveckling mot Timrå i premiären. Då tappade vi också spelet i andra perioden efter en mycket bra inledning. Skillnaden då var att vi kunde svänga tillbaka den matchbilden. Det klarade vi inte av nu, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Brynäs har förtvivlat svårt att göra mål. Hittills har laget bara mäktat med två fullträffar på två matcher och nyförvärv som Eero Somervouri och Magnus Kahnberg känns än så länge inte speciellt heta.

Men Czarnecki känner ändå ingen oro.
-Det har bara gått två omgångar och lite mera tålamod måste vi ha.

Försvarsmässigt är det däremot okej och Jacob Markström har öppnat säsongen riktigt bra. Han var Brynäs bästa spelare mot Skellefteå.