Precis som under fjolårets möten blev det oerhört jämnt när Fulham och Arsenal mätte krafterna.

Om Arsenal åkte hem från dubbelmötet i Manchester med en känsla av att bollen inte studsade lagets väg kompenserades Gunners med råge i dag.

Big Four-klubben hade nämligen ingenting att säga till om när man under eftermiddagen besökte Craven Cottage och ställdes öga mot öga med Roy Hodgsons offervilliga startelva.

Fulham, ledda av eldsjälen Danny Murphy, tog kommandot om den viktiga mittfältskampen redan efter drygt en kvart och den tidigare dynamiska Arsenal-duon Alexnadre Song/Abou Diaby förblev därefter endast bleka kopior av sig själva.

Dem faktiska chanserna var ganska jämt fördelade mellan lagen under den första halvleken. Men medan Arsenal skapade sina möjligheter enbart tack vare individuell skicklighet kunde Fulham systematiskt jobba sig fram till sina och hemmalaget var klart närmast ledningen när spelarna vandrade ut till halvtid.

I början av den andra halvlen hade gästerna från London sin bästa period i matchen. Under femton minuter försvann lagets samtliga problem och Arsenal spelade som Arsenal. Krönte sekvensen gjorde firma Fabregas/Van Perise med ett underbart 1-0 i den 52.a minuten.

Med det psykologiskt tunga 0-1-målet i åtanke trodde i alla fall jag att Fulhams dittills kompromisslösa engagemang skulle få sig en törn, men hemmalget verkade ha gränslöst med krafter i kväll.

Vito Mannone, som redan i första halvlek bjudit på ett par spektakulära räddningar, bombaderades med avslut under den sista halvtimmen, från frustrerade anfallsduon Johnson/Zamora, men inget ville bita på italienaren.

Det spelade ingen roll om avsluten kom på skott långt utifrån eller på nick bara metern framför honom, nollan förblev intakt matchen ut och Wenger får tacka sin tredjekeepern för tre poäng.

Källa: Sportal