Seger för Frölunda

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Timrå

Frölunda vann hemmapremiären i Scandinavium över Timrå med 3-1
En klart bidragande orsak till segern var Johan Holmqvist i målet.

Frölunda fick sämsta tänkbara start på matchen. Redan efter 15 sekunder visades backen Janne Niskala ut för tripping. Timrå lyckades visserligen inte utnyttja överläget, men det blev slitsamt för Frölunda.

Nästa bakslag kom drygt tre minuter senare när Timrå tog ledningen genom Magnus Pääjärvi-Svensson. Han sköt ett högt skott på Johan Holmqvists plockhandsida som ställde Frölundamålvakten helt.
Uppförsbacken blev dock inte så lång. Den nya länken mellan Niklas Andersson och Tomi Kallio, Andreas Karlsson, kunde i mitten av inledningsperioden kvittera.

-Det var mycket nerver i vår hemmapremiär - speciellt i inledningen. Jag tycker vi ska vara tacksamma för 1-1 efter första perioden, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Frölundas problem från de senaste säsongerna med spel i numerärt överläge fortsatte i den första perioden. På tre försök lyckades man i stort sett inte åstadkomma några farligheter.
Nu blev det i stället utdelning på det första överläget i andra perioden, när Mathis Olimb gav hemmalaget ledningen efter drygt fyra minuter.

Frölundas något trevande spel från den första perioden försvann i den andra perioden. Man fick längre anfall och pressade tillbaka gästerna. Timrå som fått en sådan smakstart fick koncentrera sig på försvarsspel och satsa på kontringar.

-Där fick Frölunda ordentlig press på oss och vi tvingades till dumma utvisningar och sjönk tillbaka i egen zon, sade Timrås tränare Charles Berglund.

Frölundas hemvändare Per-Johan Axelsson visade också sin gamla hemmapublik att han fortfarande har mycket att ge, även om han inte helt har anpassat sig till de stora ytorna på isen. Han drog ner många applåder. Kampen mot lillebror Anton i Timrå vann han klart.

I inledningen av slutperioden återföll Frölunda till spelet från första perioden och tränaren Ulf Dahlén tvingades ta en timeout. Fram tills dess hade Timrå trummat på mot Frölundas mål.
Taktiken lyckades. Laget tog sig samman och Fredrik Pettersson kunde efter drygt halva slutperioden på en fladderpuck öka ledningen till 3-1.
Efter det snöpliga inledningsmålet spelade Johan Holmqvist upp sig och agerade vägg i målet resten av matchen.

-Honken var mycket bra i målet, sade Dahlén och fick medhåll av Berglund.
Trots hård Timråpress kunde Frölunda hålla tätt i slutet av matchen.