torsdag 1 oktober 2009

Oavgjort mellan Modo och Brynäs

Ishockey, Elitserien, Modo - Brynäs

Första matchen utan Peter Forsberg. Det gick inget vidare för Modo. En poäng hemma mot Brynäs, 1-1, i en match där gästrikarna borde ha vunnit.

Peter Forsberg gjorde ju en bejublad comeback i Modo i inledningen av elitseriesäsongen. Forsberg motsvarade i allra högsta grad förväntningarna, med bland annat tre mål, innan han tog en ny time out efter tre matcher.

I övrigt har Modo haft en dålig start med nye tränaren Miloslav Horava i båset och bara tagit två poäng, via en förlängningsseger mot Djurgården (Forsberg avgjorde). När dessutom laget bäste center, Niklas Sundström, fortfarande är skadad, fanns stora frågetecken när det gällde laget – och framför offensiven.
Frågetecknen rätades inte ut mot Brynäs.
Tvärtom.

Modo gjorde en av sina sämre matcher inför den minsta publiken någonsin i sin nya hemmaarena, 5 205.
Brynäs, däremot var bra och dominerade matchen till 75 procent. Det var snabba tempoväxlingar, bra uppspel och väldigt ofta hårt tryck i ett Modos försvar som såg direkt förvirrat ut stundtals.
Unge målvakten Niklas Svedberg var rinkens bäste spelare och höll Modo kvar i matchen i två perioder – då Brynäs hade 30-14 i skott, men bara hade 1-1 i mål.

Modo var något bättre i sista perioden, jämnade ut spelet och räddade en poäng som laget knappast var värt sett till matchen.
Örnsköldsvikslaget har uppenbara problem med bara sex mål på fyra matcher, medan Brynäs däremot såg stabilt ut – trots en backbrist som innebar att laget tvingades ställa upp med tre juniorer i försvaret.