torsdag 1 oktober 2009

Två snabba mål sänkte Södertälje

Två blixtsnabba mål inom loppet av åtta sekunder blev Timrås lycka när Södertälje besegrades med 3-1 i en match som länge kändes som ett riktigt bottenmöte.

Timrå_jubel

Timo Pärssinen såg en bit in i tredje perioden till att Timrå fick segervittring när han fiskade upp en puck vid sidan av Södertäljes målbur och lyckades tråckla in pucken förbi SSK-målvakten Björn Bjurling.

Södertälje hann inte hämta sig från chocken. Åtta sekunder senare när matchuret visade 7:54 jublade Timrå på nytt sedan 18-årige supertalangen Magnus Pääjärvi-Svensson prickskjutit pucken upp i nättaket bakom Björn Bjurling.
Det var först i tredje perioden som Timrå tände till och presterade ett spel som gladde hemmapubliken.

Den första halvan av matchen var en riktigt trist tillställning mellan två försiktigt spelande lag som en tempofattig och tafatt ishockey. Det var nog ytterst få i publiken som hade känslan av att det var en elitseriematch som utspelades på isen.

Matchen tände till först 17:13 in i andra perioden då Jiri Bicek prickade in 1-0 bakom Anders Lindbäck i Timråmålet.
Baklängesmålet blev en rejäl väckarklocka för Timråspelarna som plötsligt blev mer aggressiva skridskoåkningen och tog för sig mer rejält i närkamperna om pucken. Det lönade sig också för det kanadensiske nyförvärvet Daniel Corso som gjorde sitt andra mål i Timråtröjan och kvitterade till 1-1.