torsdag 1 oktober 2009

Wandersons tillstånd klart - men anfallaren polisanmäls

På torsdagseftermiddagen blev det klart att Wanderson beviljas arbetstillstånd retroaktivt av Migrationsverket från och med den 17:e september. Men GAIS och anfallaren kan straffas ändå. Migrationsverket kommer att polisanmäla dem.

Wandersons uppehålls- och arbetstillstånd gick ut den 27 juli och först i september märkte brassen att hans tillstånd inte var giltigt längre. Gais hjälpte då anfallaren att skicka in en ny ansökan som anlände till Migrationsverket den 17 september. Den beviljades först i eftermiddag och det betyder att Wanderson under flera veckor vistats och arbetat i Sverige olagligt.

- När ansökan kom in hade han rätt att vistas i landet, men inte jobba här, säger Gunilla Wikström, beslutsfattare på Migrationsverket, till Sportbladet.

I och med att Wanderson arbetat illegalt i Sverige kommer Migrationsverket att polisanmäla Gais och brassen.

- Våra regler säger att vi ska göra en anmälan när vi upptäcker att någon vistats eller arbetat olagligt i Sverige i mer än fyra veckor, säger Wikström.

Vem riktas anmälan mot?

- Det blir sannolikt mot både arbetstagaren och arbetsgivaren. Ofta finns de på samma ort och då är det samma polismyndighet som får utreda båda anmälningarna, säger Gunilla Wikström.

Om Gais och Wanderson åtalas blir straffet förmodligen böter. Brassens förnyade tillstånd innebär att han kan spela när Gais möter Göteborg på Gamla Ullevi på måndag den 5 oktober.

Källa:Sportbladet och Eurosport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar