Ishockey, Elitserien, Frölunda-Djurgården

Johan Holmqvist hade en tung afton mot Djurgården.

Målvakten stod för en riktig dundertavla när Frölundas segersvit bröts.

Gästerna vann med hela 5–1.

Johan "Honken" Holmqvist blandar och ger i elitserien. I senaste omgången var han i stort sett omutbar när Frölunda vann borta mot Brynäs med 2–1. Men hemma i Scandinavium mot Djurgården var han darrig värre.

Den svaga insatsen inleddes i slutet av första perioden. Med en man utvisad kontrade Djurgårdens David Printz och fick iväg ett ganska lamt avslut mot "Honken". Frölundas målvakt räddade skottet men när han skulle slå bort pucken på volley lyckades han i stället stöta den i egen bur. Ett präktigt självmål.

Tre minuter senare var det dags igen för Djurgården. I powerplay höll talangen Marcus Krüger sig framme och vallade pucken i mål via stackars Holmqvist. I mittenperioden stod Djurgården för en snygg spelvändning som avslutades med ett dragskott av Christian Eklund– ett avslut som inte heller det såg otagbart ut. Gästerna hann även göra 4–0 innan Frölunda spräckte säsongsdebuterande Stefan Ridderwalls nolla genom Andreas Karlsson.

Hemmalaget försökte i sista perioden komma ikapp Djurgården men stockholmarna drygade i stället ut segersiffrorna till 5–1. Därmed stannade Frölundas segersvit på tre matcher. För Hardy Nilssons mannar var det andra raka segern. Och ungdomskedjan med Jakob Josefson, Andreas Engqvist och Marcus Krüger fortsätter att imponera. Trion låg bakom tre av Djurgårdens mål.