torsdag 1 oktober 2009

Werder Bremen tappade mot Athletic Bilbao

Werder Bremen spelade strålande i den första halvleken men tappade fart, fokus och spelare i den andra.

Det var en match med två ansikten när Werder Bremen tog emot Athletic Bilbao på Weserstadion i Europa League idag. Tyskarna, anförda av Ozil och Frings, inledde matchen klart bäst och var med fart, finess och styrka helt spelförande de inledande 45 minuterna.

Aaron Hunt inledde målskyttet i den 18:e minuten när han fick bollen av Claudio Pizzarro till höger i straffområdet. Den unge forwarden fixerade bollen och dundrade in den på volley i den bortre burgaveln - mycket snyggt.

Efter målet så fortsatte hemmalaget att trumma på mot ett tamt och paralyserat Athletic, där Llorente på topp fick agera alldeles på egen hand. 2-0 skulle också komma strax innan halvtid. Pizzaro lurade backlinjen och var onside när han osjälviskt passade Naldo som i öppet mål gav Bremen andrum inför den andra halvleken.

Men baskerna kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och tog över taktpinnen totalt. Dessutom fick gästerna hjälp av Peter Niemayer som bara behövde en handfull minuter på planen för att få två gula kort och reducera Bremen till tio man.

Athletic hade helt plötsligt det tempo som lyst med sin frånvaro i den första halvleken, men Tim Weise räddade Bremen gång på gång. Det skulle dröja till den 90:e minuten innan Fernando Llorente kunde reducera till 2-1. Men strax därefter revs Ozil ner i straffområdet och Torsten Frings kunde fastställa slutresultatet till 3-1. Markus Rosenberg fick göra ett inhopp, men var tämligen osynlig när Bilbao tryckte på för en reducering.