onsdag 4 november 2009

Antonio Valencia sköt United till åttondel

Manchester United är klart för åttondelsfinal i Champions League. Det kan Sir Alex Ferguson tacka Antonio Valencia för. På tisdagskvällen gjorde mittfältaren sitt andra direkt avgörande mål mot CSKA Moskva när han fullbordade hemmalagets galna upphämtning och satte 3-3 på stopptid.

När Vasily Berezutski chockade Old Trafford och nickade in 3-1 till CSKA i inledningen av den andra halvleken såg bortalaget ut att gå mot en jätteskräll. I synnerhet med tanke på att Manchester United saknade bland andra Dimitar Berbatov och Michael Cimagearrick och inte förmådde skapa några klara målchanser.
Men med tio minuter kvar inledde hemmalaget en intensiv slutforcering. Den resulterade i kvittering och avancemang till åttondelsfinal i Champions League.
Paul Scholes inledde målskyttet i den 84:e minuten när han från nära håll nickade in 2-3 bakom den annars storspelande bortamålvakten Igor Akinfeev. Sedan presenterade sig Antonio Valencia, som avgjorde bortamötet med just CSKA i Moskva senast.
På stopptid drog mittfältaren på ett skott utifrån som träffade Georgy Shennikov. Avslutet träffade en bortaförsvarare och ställde Akinfeev totalt.

Men Sir Alex Fergusons manskap hade en minst sagt skakig vandring mot avancemanget. Det började bra för CSKA som tog ledningen i den 25:e minuten när Alan Dzagoev rann igenom och smällde upp ettan i nättaket.
Michael Owen kvitterade fyra minuter därpå - anfallarens första mål i Champions League på fem år - men bara två minuter senare kom bortalagets replik när Milos Krasic satte 2-1.
Trots att Vasily Berezutski nickade in 3-1 i inledningen av den andra halvleken var det dock United som fick det sista ordet. Därmed kan Sir Alex Ferguson fokusera på helgens stormöte i Premier League mot Chelsea.

Källa:Eurosport