onsdag 4 november 2009

Oavgjort i "supermötet"

Milan och Real Madrid spelade 1-1 på ett fullsatt, somimage hyllade Kaká med ovationer och banderoller.

Kakás återvändo till San Siro blev så olik Zlatans som någonsin möjligt: applåder och flera meter långa hyllningsbanderoller mötte "Ricky" inför kvällens prestigemöte i Milano.
De 80.000 åskådarna fick sedan se en stundtals sevärd match mellan två lag som kanske inte är på toppen formmässigt, men som spelar och även tillåter motståndarlaget att spela bollen. Kaká skapade den första farligheten redan efter några minuters spel, medan Ronaldinho var aktiv i hemmalaget.
När bortalaget tog ledningen efter knappa halvtimmens spel så var det Kaká som låg bakom verket: ett skott tog på en hemmaförsvarare och försvårade för Dida, som släppte retur och Benzema kunde skjuta 0-1 vid bortre stolpen.
Milanreaktionen blev dock omedelbar: Ronaldinho hittade Zambrotta, vars inlägg den fallande Pepes arm och domaren Brych tvekade inte att blåsa straffspark: hårt skott under ribban av "Dinho" och paritet i målprotokollet.
Även Pato var mycket bra före pausen och gjorde även ett mål strax efteråt, men fullträffen annullerades, troligen felaktigt, för hands av den unge brassen. Efter ett par farliga långskott gick lagen till vila med 1-1.
Den andra halvleken bjöd inga fler mål, men målchanser saknades inte och den här gången revanscherade sig Dida för den hemska fadäsen i Madrid senast. I andra halvlekens andra hälft tog lagen in sina respektive Europarekordskyttar: i den 74:e minuten kom Raúl in för Higuaín och fem minuter senare Pippo Inzagh mot Borriello. Inzaghi fick ett par bra tillfällen, men saknade precision och i slutminuterna var det Raúl som nekades ett "givet" mål av Dida, som precis innan hade räddat även Marcelos avslut.
När dommarens pipa ljöd kunde 78.000 milanisti och 2000 madridistas känna sig ganska tillfreds: inget av lagen passerades av Olympique Marseille, trots att fransmännen fått upp ångan och nu gjorde 6-1 på FC Zürich.