onsdag 4 november 2009

Hamrén ny förbundskapten

Erik Hamrén är klar som svensk förbundskapten i fotboll efter Lars Lagerbäck. Det uppger Svenska fotbollförbundet. Hamrén tillträder med omedelbar verkan. Lars-Åke Lagrell uppger att "detta är en långsiktig lösning".image

Erik Hamrén är klar som förbundskapten för fotbollslandslaget efter Lars Lagerbäck, uppger Svenska fotbollförbundet.

Hamrén, 52 år, tillträder omedelbart - men stannar även som klubbtränare för Rosenborgs BK fram till 31 augusti 2010, enligt fotbollförbundet (SvFF).

"Vi är mycket glada och stolta över att vi har kunnat engagera Erik Hamrén som förbundskapten. För Svenska fotbollförbundet är detta en långsiktig lösning och vi tackar Rosenborg för ett gott samarbete som gett oss möjlighet till lösning", säger förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i pressmeddelandet.

Förbundet och Rosenborg förhandlade tidigare om Hamrén, men då strandade förhandlingarna. Dagen efter förklarade Hamrén vid en presskonferens att han ändå hoppades på att bli svensk förbundskapten.

Efter nya förhandlingar är parterna nu eniga om att Hamrén tar över. Han tillträder omedelbart, men hans arbete begränsas fram till 31 augusti enbart till landskamperna.

Han ska även stanna som huvudtränare för Rosenborg fram till 31 augusti 2010, då han på heltid blir förbundskapten över kvalet till VM i Brasilien 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar