onsdag 4 november 2009

Assyriska spelade ut Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Assyriska - Djurgården

Assyriska besegrade Djurgården i den första kvalmatchen. Assyriska vann helt rättvist, mot ett Djurgården som blev mer eller mindre utspelade.

Assyriska rivstartade i matchen, och tog kommandot direkt. Djurgården såg tama ut under den första halvleken. Laget hade svårt att vinna bollar på mitten, och hemmalaget dominerade den första halvleken.

I den 3:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen när Eddie Moussa, som spelade Göran Marklund. Marklund fick på ett bra skott, men Pa Dembo Touray gjorde en bra räddning,

Stefan Batan som är utlånad från Djurgården till Assyriska tvingades utgå efter tio minuter, då han fick en smäll.

Djurgården hade även problem med underlaget, och man slarvade otroligt mycket.

I den 28:e minuten kom nästa läge för hemmalaget. Andi Tompuu fick ett bra läge till vänster om Touray, som räddade Tompuus skott.

Med tio minuter kvar av den första halvleken tvingades även Djurgården till ett byte. Det var Kuivasto som fick lämna på grund av skada, och in kom Jan Tauer.

Strax där efter tog hemmalaget ledningen. Djurgårdens försvar stod och sov när Kristoffer Näver slog ett perfekt inlägg, som Dannis Östlundh nickade in. Direkt på avspark fick Mikael Dahlberg ett läge för Djurgården, men hans skott gick strax utanför.

Assyriska gick till halvtidsvilan med ledning 1-0, som var i underkant sett till det övertaget som hemmalaget hade under den första halvleken.

Hemmalaget fick drömstart i den andra halvleken när Göran Marklund ökade på till 2-0. Eddie Moussa tog sig förbi enkelt Haginge och spelade fram Marklund som dundrade in tvåan.

Strax där efter blev Moussa frispelad, men Touray lyckades rädda till hörna. Djurgården hade svårt att få igång någon ordnad spel i inledningen av den andra halvleken. Hemmalaget hade full kontroll på matchen.

Trots ledning med två mål, så fortsatte hemmalaget att jaga ett mål till. Djurgården hade otroligt svårt att skapa någonting som liknade en målchans. I den 58:e minuten var Djurgården nära att reducera. Dahlberg nickade in bollen framför mål och efter rejäl kalabalik kunde till slut en hemmaspelare rensa på mållinjen.

I mitten på den andra halvleken började Djurgården ta för sig lite mer, men laget hade svårt att skapa klara målchanser. Hemmalaget skapade inte heller speciellt mycket resten av matchen, som slutade 2-0.

Det ska mycket till om Djurgården ska vända på underläget, med tanke på hur man spelade idag.