onsdag 4 november 2009

Chelsea vidare efter stark avslutning

Didier Drogba gjorde två mål när Chelsea fick med sigimage en poäng från Vicente Calderón.

Det var ett pressat Atletico Madrid som gick ut på Vicente Calderón. Med endast en poäng på tre matcher så var laget oerhört pressat att vinna mot Chelsea för att fortfarande ha en realistisk chans att ta sig vidare till slutspel i Champions League.
Uppställningarna visade inga stora överraskningar. Både Chelsea och Atletico har viktiga matcher i sina respektive ligor i helgen (mot Manchester United och Real Madrid) så Chelsea förvånade ingen när Deco, Michael Ballack och Nicolas Anelka fick starta på bänken till förmån för Joe Cole, Michael Essien och Salomon Kalou.
Matchen började bra för Chelsea som spelade lugnt och säkert. Med nio poäng i ryggen från de tidigare matcherna så behövde Chelsea inte stressa med ett bra resultat utan kunde slappna av och styra den inledande matchbilden. Efter hand kom dock Atletico in och började ta över, mest tack vare en pigg och spelvillig José Antonio Reyes som stod för första halvleks bästa målchans med ett lurigt skott utanför straffområdet. Chelseas målvakt Peter Cech kunde dock rädda med hjälp av sin stora fysik.
Den andra halvleken skulle bli en mycket mer underhållande tillställning. Atletico, som avslutat väldigt starkt i första halvlek var det anfallande laget, speciellt efter att Sergio Agüero bytts in i den 53e minuten. Chelsea trycktes allt mer ner i egen planhalva och efter ett inlägg som först träffat Diego Forlan kunde Agüero skjuta in bollen förbi målvakten med en perfekt volleyträff. 1-0 till Atletico Madrid.
Chelsea började att pressa tillbaka. Joe Cole, som sett väldigt obekväm ut i den ovana rollen som offensiv mittfältare, och Salomon Kalou byttes ut till förmån för Nicolas Anelka och Deco.
Kvitteringen skulle inte komma förän i den 82a minuten då Didier Drogba, tillbaka från avstängning, skickligt nickade in målet på en hörn variant där Florent Malouda stod för assisteringen.
Matchbilden kom att ändras ännu en gång. Ett stressat Atletico kunde inte hänga med Didier Drogba när Ivorianen sprang på en djupledsboll och fick bort två försvarare innan han avslutade på sin egen retur. 2-1 till Chelsea i den 88e minuten och Atletico var i nuläget helt bortspelade från Champions League.
Spanjorerna skulle få ett tröstmål med sig genom Sergio Agüero på en frispark i den 90e minuten men matchen var i princip redan över. Efter tre tillägsminuter blåser domaren av matchen och slutresultatet skrivs ner som 2-2 på Vicente Calderón.
I och med Portos 1-0 mot Apoel Nicosia så nu både Chelsea och Porto klara för Åttondelsfinal. Atletico och Apoel kommer nu att spela om tredjeplatsen och kvalificeringen för slutspelet i Europa League.