söndag 13 september 2009

Bara 0-0 för Milan

De rödsvarta visar inga tecken på bättring efter derbykatastrofen. Ronaldinho åter bland de sämsta och klubbpresident Berlusconi hånad av hemmapubliken.

På ett par år har Milan gått från CL- och Interkontinentaltitel till att vara italiensk fotbolls verkliga driftkucku. Ikväll blev Ronaldinho & Co pinsamt medvetna om det på Stadio Picchi i Livorno, där de 17.000 åskådarna drev lika mycket med Milans tandlösa spel som klubbpresidenten Silvio Berlusconis ständiga klavertramp och pedofilianklagelser: "il Cavaliere" tillägnades t o m en läktarkoreografi på det sistnämnda temat!

Frånsett den toskanska humorism fanns inte mycket att dra på mungiporna åt ikväll: Leonardos lag var långsamt och förutsägbart och inga positiva effekter av landslagspausen kunde skönjas. Ronaldinho och Huntelaar var bleka: brassen var möjligen planens sämste aktör medan holländaren ännu inte vant sig vid den fysiska spelstilen i Serie A. Målvakten Storari var nu lagets bäste, medan Alexandre Pato ensam försökte bryta den offensiva steriliteten.

Beröm däremot till Livorno, som hade flera bra tillfällen att avgöra: Raimondis skott räddades av Storari medan Lucarelli missade när publiken redan börjat jubla för mål. Candreva hade sedan ett utmärkt frispark och ett skott från straffområdeslinjen, men åter var Storari på rätt plats och boxade bort båda skotten. Efter paus kom Inzaghi och Pirlo in i Huntelaars och Dinhos ställe, och spelet bättrades något. Pirlo slog en frispark i ribban medan Inzaghi missade ett utmärkt läge efter förarbete av Pato.

 

Källa:Sportal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar