söndag 13 september 2009

Tre viktiga poäng till Brommapojkarna

Fotboll, Allsvenskan,Helsingborg - Brommapojkarna

Helsingborg utan Henrik Larsson och Marcus Lantz är inget lag för den allsvenska toppstriden. Det visades med önskvärd tydlighet mot Brommapojkarna som vann med 1-0. Det var BP:s första bortaseger sedan den 24 april.

Helsingborg har inte tyngden eller finessen framåt att skapa så många vassa lägen när Larsson och Lantz saknas. Helsingborg har gjort två mål (båda mot Göteborg) på de fem senaste matcherna. Och det duger heller inte att förlora på hemmaplan.

Helsingborg har förlorat tre raka hemmamatcher - 0-1 Örebro, 0-1 Gais och 0-1 BP.
De få chanser man skapar missas å det grövsta. Värste målsumpare i går var Erik Sundin. Han hade tre väldigt bra lägen och missade alla. Värst var missen på chansen som kom i 71:a minuten. Sundin hade öppet men sköt över.

Formsvaga Brommapojkarna (en seger på de åtta senaste) kom till Helsingborg med ett femmannamittfält och manövrerade ganska enkelt ut Helsingborgs fyrmanna.
Och när BP på ett slumpläge kunde göra 1-0 redan i 13:e minuten blev det än mer stressigt i hemmalaget. BP spelade lugnt och metodiskt, höll bollen inom laget och spelade tätt i försvaret.

Tränaren Bosse Nilsson försökte väcka sitt lag. Han ändrade taktik efter paus med femmannamittfält och René Makondele ensam på topp.
Helsingborg tog tillbaka initiativet och tryckte tillbaka BP. Ännu farligare blev det när Rasmus Jönsson kom in i 66:e minuten och Helsingborg gick tillbaka till en 4-4-2-uppställning.