söndag 13 september 2009

Tung förlust för Hammarby

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Örebro

Hammarby åkte på en ny tung förlust tidigare idag. Örebro vann matchen med 0-1. Inför omstarten av Allsvenskan valde Hammarby att sparka Tony Gustavsson, och Tom Åhlund tog över i hopp om att rädda laget kvar i Allsvenskan.

Det gav ingen omedelbar effekt. Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få klara målchanser. Hammarby började försiktigt, men laget avslutade den sista kvarten starkt. Laget skapade ett par halvchanser, men några mål blev det inte.

I andra halvleken kämpade Hammarby och försökte att skapa chanser. Laget var dock allt för uddlöst framåt. Matchens enda mål kom i den 71:a minuten. Inhopparen Kim Olsen svarade för målet.

Örebro drog upp en kontring med Gerzic i spetsen som tog sig förbi en motståndare innan han slog in bollen i straffområdet där Olsen kastade sig fram i löpduell mot Patrik Gerrbrand och nickplacerade in bollen invid högerstolpen.

Efter det lyfte Hammarby upp spelet, och försökte med långa bollar att skapa chanser. I slutet av matchen var Örebro nära att öka på till 0-2, när Olsen kom fri men fick inte iväg något skott.

Örebro var närmare 0-2 än Hammarby 1-1. Hammarby är där med kvar på kvalsträcket, i en haltande tabell.