söndag 13 september 2009

Serie A: Eto'o målskytt för Inter - Sampdoria och Juventus toppar

Ett hyperdefensivt Parma gav Inter problem i en timme. Ny stormatch av Cassano i Bergamo.

Inters storspel från 4-0-derbyt syntes inte mycket av i eftermiddagens möte med nyuppflyttade Parma. Francesco Guidolin hade organiserat emilianarnas försvar enligt välkänt catenaccio-mönster och i en dryg halvlek hade Nerazzurri - som saknade sjuka Stanković och Chivu - svårt att skapa riktiga målchanser.

Efter paus kom Mario Balotelli in på planen och det blåsvarta spelet blev mindre statiskt, men det var först i den 71:e minuten som Mirante fick kröka rygg. De av de 50.000 på läktarna som började sakna "Ibra" fick då se hans ersättare, Samuel Eto'o Fils, göra skäl för lönen: hans skruvade skott letade sig in i krysset - ett mästerverk värdigt en storskytt. Och precis som Zlatans anfallskompanjon Messi fick göra det andra målet mot Getafe blev Eto'os attackpartner Diego Milito målskytt en kvart senare, då han elegant petade bollen förbi Parmakeepern till 2-0.

Inter ligger därmed två poäng efter ligaledande Juventus och - mycket oväntat - Sampdoria. Genualaget har möjligen Serie A:s största attraktion i Totò Cassano, och i eftermiddagens match i Bergamo visade han åter sin enorma klass, bland annat framspelningen till mittfältaren Mannini som än en gång blev segerskytt för "i Blucerchiati". Atalantas anfall beror till stor del på Robert Acquafrescas dagsform, och idag syntes den f d Cagliarispelaren sällan till. Bergamaskerna avslutade mötet i numerärt överläge, men kom inte längre än till ett par träffar i trävirket i slutminuterna.

I övrigt kan noteras att Claudio Ranieri fick en bra start i Roma, som besegrade sitt "bogey team" Siena på Franchi, tack vare två sena mål av Mexès och Riise som vände det inledande underläget (Maccarone). Gilardino sköt åter Fiorentina till seger (1-0 mot Cagliari) medan Di Natale sköt tre mål för Udinese som tog sin första segwer: 4-2 mot ännu poänglösa Catania.