torsdag 24 september 2009

Forsbergs mål hjälpte inte Modo

Ishockey, Elitserien, Modo - Frölunda

Elitseriesäsongen i Swedbank Arena kunde inte ha fått en effektfullare start. Efter 5.44 kom första avblåsningen. Då hade Modo gjort 1—0. Målskytt: Peter Forsberg.

Forsberg pricksköt i nät bakom Johan Holmqvist och jublet i arenan visste inga gränser.

Mycket mer än så hade inte Modo att glädjas åt i första perioden, där ett aggressivt och rörligt Frölunda stundtals snurrade kraftigt i Modos zon.

Modo-försvaret hamnade ständigt på hälarna och hemmalaget räddades av nye målvakten Roman Malek.

Modo bättre i andra men retroaktiv utdelning för Frölunda, Modo på nytt i ledning — och sedan Frölunda ikapp och förbi på 29 sekunder, mål i först fem mot tre, sedan fem mot fyra.

Hemmalaget däremot förmådde inte utnyttja ett fem mot tre-läge i 1.40 (halvminuten i andra perioden, dryga minuten i tredje) och över huvud taget var Modos power play svagt.

En miss av Roman Malek bäddade för 2—4 tidigt i tredje perioden och Modo var sedan aldrig något reellt hot mot Frölundas trepoängare.

Den klang- och jubelföreställning inledningen lovade hemmapubliken kom med andra ord av sig.

Peter Forsberg hade sina stunder, men såg på det hela taget rätt rostig ut.

Matchens utropstecken, bland alla före detta NHL-spelare var — en 18-åring, store, tunge Frölunda-forwarden Carl Klingberg.