torsdag 24 september 2009

HV och Djurgården bjöd på 13-mål

HV71 vann ett målrikt batalj mot Djurgårde med 7-6. Matchen var överlag jämn och innehöll många utvisningar. Djurgården var till en början kanske det förande laget men tappade målmässigt. Man blev lite skakiga, vilket HV utnyttjade och utökade till 3-0. Djurgården lyckades reducera innan första perioden var slut.

I andra vände Djurgården till 3-4, efter ett tre mål på tre minuter. HV reser sig och vänder tillbaka till 5-4. Djurgården slarvade en del och hemmalaget var svårstoppade.

I tredje kom Djurgården tillbaka och kvitterade för att sedan tappa till 7-5. Man kom närmare i slutet och reducerade med målvakten utplockad. Men närmare än så kom man aldrig. Sett till matchen var HV värda vinnare, men ett lika resultat hade inte varit helt orättvist heller.

Djurgården får ända sägas gjorde en bra match, som lyckades göra sex mål på bortaplan. Defensiven höll givetvis inte riktigt då man tappade sju mål. Skotten slutade 31-31. Noterbart var att Marcus Krüger gjorde fem poäng för Djurgården i sin första match med A-lagskontrakt.