torsdag 24 september 2009

Viktig seger för Halmstad

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Halmstad FOTO:BIldbyrån

Halmstad vinner borta mot Djurgården med 0-2. Den första halvleken var jämn, både spelmässigt och målchansmässigt, och i halvtid var ställningen också lika, 0-0. Närmast mål var hemmalagets Philip Hellqvist och gästernas Tim Sparv som båda tvingade motståndarmålvakten till en fin räddning.

I den andra halvleken tog Halmstad ledningen när Pa Dembo Touray missade ett inlägg och Marcus Olsson hade ett öppet mål att peta in bollen i. 0-2 kom precis efteråt när Halmstad kontrade och samme Olsson pangade upp bollen i nät bakom Touray. Djurgården såg efter dessa mål helt uppgivna upp och var inte nära en reducering förrän de inbytta Sebastian Rajalakso och Prince Ikpe Ekong tvingade Magnus Bahne till en fin respektive en fenomenal räddning.

Djurgårdsfansen hade inte mycket att glädjas åt, och vissa supportrar började lämna läktaren redan i den 60:e minuten. Störst publikjubel blev det när speakern berättade att Henrik Larsson gjort mål på AIK eller när profilen Jan Tauer byttes in.

Ska det bli fortsatt spel i allsvenskan måste de få mer än så att glädjas åt.

Halmstad kan nu glömma bottenstriden, medan Djurgården får fortsätta kämpa för att klara det allsvenska kontraktet.