torsdag 24 september 2009

Timrå och Brynäs delade på poängen

Timrå mot Brynäs. Eller Anders Lindbäck mot Jacob Markström. Förra säsongen konkurrerade de om målvaktsplatsen i Brynäs. Nu spelar Lindbäck i Timrå — och på torsdagen mötte de två barndomskompisarna varandra för första gången i elitserien. De fick dela på poängen till slut.

Timrå var nära att spräcka Jacob Markströms nolla efter knappt tolv minuter. Men ribban räddade den 19-årige jättetalangen då. I stället kom säsongens första mål i Eon Arena ett par minuter senare.

Timråforwarden Kirill Starkov blev utvisad för hakning efter 16.33. 14 sekunder senare pricksköt Emil Sandin in 1—0 till gästerna.

Tio minuter in på den andra perioden kom kvitteringen. Brynäs försökte lyfta pucken ur zon efter ett par minuters hård Timråpress, men en hoppande Fredrik Sonntag tog ned pucken med handen och sköt. Pucken gick in i det vänstra krysset bakom en något skymd Markström. Brynäs tog time out direkt efter målet.

I den tredje perioden turades lagen om att skapa ett par farligheter, men den förblev mållös. Förlängningen blev också den mållös och matchen slutade 1—1.