torsdag 24 september 2009

Skellefteå krigade för hemmaseger

Luleås Jonathan Hedström hade lovat krig i säsongens första norrderbyt borta mot Skellefteå. Men krigarna visade sig finnas i hemmalaget. Skellefteå vann med 3-1.

I första perioden var Skellefteålaget skäret före vilket ledde till att Luleå drog på sig olämpligt många utvisningar. Via två mål i powerplay kunde Skellefteå gå till periodpaus med en helt rättvis 2—0 ledning.

Luleå försökte och lyckades delvis utmana sina motståndare i en relativt jämn andra period. Bröderna Abbot var hela tiden ett orosmoment för Skellefteåförsvaret, som dock lyckades hålla ordning på kanadensarna genom att ligga tätt på dem. Skellefteå kom ofta lätt genom mittzon och Luleås försvarsspel fungerade inte bra. Om Luleå såg virrigt ut bakåt såg hemmalaget desto stadigare ut i egen zon. 3—0 efter perioden var logiskt.

Skellefteå fortsatte att hålla ordning på laget i tredje perioden, backade hem en aning och Luleås fruktlösa anfall styrdes som regel ut i hörnen tills Mats Lavander i sista minuten tryckte in pucken till slutresultatet 3—1 till Skellefteå.

Trenden håller i sig, Luleå har inte vunnit i Skellefteå på flera år.