torsdag 24 september 2009

Nytt hopp för Elfsborg

Fotboll, allsvenskan, Elfsborg - Brommapojkarna

Elfsborg letade efter ljuset i fotbollsmörkret och hittade det med ett märkligt mål av James Keene.

BP hade inte roligare minnen med sig till Borås Arena. 1-4 senast mot Djurgården, sved. Och Elfsborgs 0-5 mot MFF smärtade värre än så.

Elfsborg var det bättre laget i den första halvleken där man fört spelet och stundtals skapat rejält tryck mot BP:s straffområde. Helgi Danielsson i Elfsborg har haft några riktigt bra målchanser men inte haft marginalerna på sin sida. Philip Haglund spelade sjyst när han valde att inte ramla när han i friläge gick förbi Ante Covic som var på BP-spelaren i straffområdet och i obalans fick Haglund inget tryck i skottet mot det öppna målet. Pablo Pinones-Arce har även haft en fräck och snabbt slagen frispark som Covic fantomräddade.

Målet som löste upp åtminstone några av Elfsborgs nervknutar kom på hörna från Stefan Ishizaki, åtta minuter in på andra halvlek. Bollen tog i bröstet på Keene som stod precis där han skulle och närmast som en reflex kunde styra bollen i mål.
Keene sprang på allt och lite till och var en ständig irritation för BP-försvaret. Brommapojkarna jobbade sig fram till ett par farliga lägen, även sedan Elfsborg fått bättre styr på nerverna, men mer än nära blev det aldrig.