torsdag 24 september 2009

Henrik Larsson sänkte AIK

Henrik Larsson blev stor matchvinnare med sina två mål, när Helsingborg besegrade AIK med 3-2 på hemmaplan.Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - AIK

Den första halvleken var jämn spelmässigt. Hemmalaget gjorde två mål i slutet av halvleken. 1-0 kom i den 44:e minuten. Helsingborg kom med många spelare högt uppe. Henrik Larsson nickade bollen i sidled till Rasmis Jönsson som lättade snett inåt bakåt till den blivande Udinesespelaren Andreas Landgren vars välriktade studsande skott satt lågt till höger.

Bara minuten senare ökade Henrik Larsson på till 2-0, efter en fin slagen frispark.

AIK reducerade i den 62:a minuten efter en hörna från Bojan Djordjic. Jos Hooiveld registrerades för målet, men det var tveksamt vem som egentligen var sist på bollen och senare ändrades målskytten till "självmål"

AIK jagade kvittering, men då klev hemmalaget fram. I den 70:e minuten gjorde Henrik Larsson sitt andra mål för dagen. René Makondele sköt ur vänsterinnerläge ett rungande skott i stolpen. Returen nickade sedan Larsson i mål.

AIK reducerade i slutet av matchen genom Dulee Johnson. Ortiz sköt utifrån ett markskott som fastnade på Johnson. Liberianen vände bort Marcus Nilsson och lättade elegant in sitt och AIK:s andra mål för kvällen.

Helsingborg vann välförtjänt en stundtals het och i stora delar av hemmalaget väl genomförd match.